VOOR 11:00 BESTELD, VANAVOND BEZORGD!

ALTIJD EEN GRATIS KAARTJE BIJ HET BOEKET

Gratis bezorging,
vanaf €50,-

Vóór 11:00 uur besteld,
vanavond bezorgd!

Gratis kaartje
meesturen

GRATIS KAARTJE MEESTUREN

VOOR 11:00 BESTELD, VANAVOND BEZORGD!

GRATIS BEZORGING, VANAF 50 EURO

De pioenrozen zijn prachtige bloemen die symbool staan voor liefde, romantiek, elegantie, welvaart en eer. Ze zijn verkrijgbaar in enorm veel kleuren. Van knalroze tot donkerrood en van zedig wit tot zachtgeel; de keuze is reuze. Een pioenroos wordt vanwege zijn uiterlijk vaak vergeleken met een enorme, rijkelijk gevulde ijscoupe. En dat snappen we maar al te goed, helemaal wanneer het zich tijdens de bloei van kleine knop tot een gigantische bloem ontwikkelt. Van zo’n prachtig natuurfenomeen wilt u toch zo lang mogelijk genieten? We geven u 4 tips hoe u pioenrozen in topconditie houdt.

1. In de vaas

Snijd van de stelen van pioenrozen enkele centimeters schuin af met een scherp mesje. Verwijder de onderste bladeren tot de hoogte waar het water in de vaas komt. Zorg dat de vaas goed schoon is en vul deze met koud water waaraan een beetje plantenvoeding is toegevoegd. Ververs het water om de dag en voeg steeds weer wat voeding toe. Pioenrozen zijn dorstig dus houd tussendoor het waterpeil in de gaten.

2. Geef ze ruimte

Omdat pioenrozen groots bloeien hebben ze wel de ruimte nodig. Zet er daarom niet al te veel in een vaas bij elkaar. Combineert u ze met andere bloemen in een boeket? Ook dan geldt dat u ze niet te strak tegen elkaar aan moet schikken. Een pioenroos heeft alle ruimte nodig om goed tot z’n recht te komen. Zorg dat de kamertemperatuur niet al te warm is en ze niet op de tocht staan. Ook van de volle zon zijn pioenrozen geen liefhebbers.

3. Bied ze de helpende hand

Hebt u het idee dat de pioenrozen niet goed tot bloei komen? Dan zijn er een paar handige trucjes om ze op weg te helpen. Maak heel voorzichtig de buitenste blaadjes iets los van de knop. Ook kan het helpen om de pioenroos ondersteboven onder een zachte straal lauwwarm water te houden.

4. Superlang genieten

Behalve tocht, warmte en direct zonlicht vinden pioenrozen het niet prettig om in de buurt van fruit te staan. Om extra lang van deze beauty’s te kunnen genieten zet u ze ’s nachts op een koele, donkere plek zoals een kelder.