VOOR 11:00 BESTELD, VANAVOND BEZORGD!

ALTIJD EEN GRATIS KAARTJE BIJ HET BOEKET

Gratis bezorging,
vanaf €50,-

Vóór 11:00 uur besteld,
vanavond bezorgd!

Gratis kaartje
meesturen

GRATIS KAARTJE MEESTUREN

VOOR 11:00 BESTELD, VANAVOND BEZORGD!

GRATIS BEZORGING, VANAF 50 EURO

Veldboeketten en plukboeketten zijn helemaal de trend. Leuk om te geven of te krijgen, bij iedere gelegenheid. Maar dat er wel degelijk een verschil zit tussen een veld – of plukboeket is vaak onduidelijk. Beide boeketten worden veelvuldig met elkaar verward. En dat is jammer, want ze hebben ieder zo hun eigen specifieke kenmerken. In deze blog gaan we hier dieper op in. Zo weet u straks waar u op moet letten om de boeketten van elkaar te kunnen onderscheiden.

Veldboeket versus plukboeket

Een veldboeket is heel anders dan een traditionele bos bloemen. Waar in een ‘normaal’ boeket alles keurig gerangschikt is, geldt dit niet bij een veldboeket. Het geheel oogt minder formeel doordat de verschillende bloemen in hoogte verschillen. De meeste bloemen komen maar eenmalig in het boeket voor waardoor er een speels en kleurrijk geheel ontstaat. Bij het samenstellen van een veldboeket wordt er verder met divers groen gewerkt, zoals verschillende grassoorten. Het is net of u in een weide vol bloemen rondloopt en her en der wat plukt, aangevuld met gras en ander groen. Zo ontstaat er een natuurlijke compositie. Bij een plukboeket wordt alle groen juist zoveel mogelijk verwijderd. De bloemen zelf vormen het stralende middelpunt doordat er aan de steel geen bladeren meer zitten. Ook wordt een plukboeket niet aangevuld met ander groen. Net als bij een veldboeket kan het wel bestaan uit bloemen in verschillende hoogtes, maar oogt het geheel wat georganiseerder.

Welke bloemen worden er gebruikt?

Welke bloemen er worden gebruikt voor het samenstellen van een pluk- of veldboeket hangt af van het seizoen. In de lente worden er bijvoorbeeld ranonkels in verwerkt terwijl in de zomermaanden er gladiolen in te vinden zijn. Een roos mag natuurlijk in beide boeketten niet ontbreken, net als een ridderspoor of anjer. Zolang het er maar vers geplukt, kleurrijk en natuurgetrouw uitziet is iedere bloem goed. Het mooiste is om de boeketten te schikken op een glazen, transparante vaas. Zo zijn de diverse bloemen, ook die met meerdere bloemetjes aan de stengel, goed zichtbaar. Voor welk boeket u ook kiest, bij ons hebt u voldoende keuze tussen veld – of plukboeketten. Altijd vers, met zorg samengesteld, een snelle bezorging en voor een lage prijs.