VOOR 11:00 BESTELD, VANAVOND BEZORGD!

ALTIJD EEN GRATIS KAARTJE BIJ HET BOEKET

Gratis bezorging,
vanaf €50,-

Vóór 11:00 uur besteld,
vanavond bezorgd!

Gratis kaartje
meesturen

GRATIS KAARTJE MEESTUREN

VOOR 11:00 BESTELD, VANAVOND BEZORGD!

GRATIS BEZORGING, VANAF 50 EURO

Eigenlijk weet iedereen wel wat zijn of haar sterrenbeeld is. Daarbij horen volgens de dierenriem bepaalde karaktereigenschappen. En stiekem heeft u vast al wel eens gecheckt of deze met uw persoonlijkheid overeenkomen. Wat echter veel mensen niet weten is dat bij iedere maand van het jaar een geboortebloem hoort, soms zelfs twee. En al deze bloemen hebben een symbolische betekenis. Welke bloem symbool staat voor welke maand en de bijbehorende betekenis delen we graag met u.

Geboortebloem januari

De geboortebloemen van de maand januari zijn het sneeuwklokje en de anjer. Het sneeuwklokje dankt haar naam aan de kleine klokvorm en omdat ze bloeien in de sneeuw. Volgens oude verhalen kunnen de klokjes geluid maken waarmee het andere bloemen uit de winterslaap laat ontwaken. Het sneeuwklokje luidt het lenteseizoen in en symboliseert hoop. De anjer is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Iedere kleur heeft zijn eigen betekenis. Zo staat de donkerrode anjer voor liefde en genegenheid en de lichtrode voor bewondering. De groene anjer symboliseert in Ierland St. Patricks Day terwijl de witte onder andere symbool staat voor verzet, respect en waardering voor de veteranen.

Geboortebloem februari

In februari jarig? Dan horen daar als geboortebloemen violen bij. Deze staan voor nederigheid, trouw en spirituele wijsheid. Ook irissen horen bij de maand februari. Deze prachtige bloemen symboliseren wijsheid, kracht, hoop en bevatten een speciale boodschap. Deze luidt: ‘jouw vriendschap betekent veel voor mij’.

Geboortebloem maart

Bij de maand maart hoort natuurlijk de narcis. Deze vrolijke geboortebloem staat symbool voor geluk, trots, voorspoed en hergeboorte.

Geboortebloem april

Lieflijke bloemen voor iemand die in april jarig is. Voor deze maand staat namelijk het madeliefje centraal. Het symboliseert onschuld en loyaliteit en tevens vruchtbaarheid en moederschap.

Geboortebloem mei

In de maand mei zijn de lelietjes-van-dalen en meidoornbloesem de geboortebloemen. Het lelietje-van dalen staat symbool voor nederigheid, zoetheid en liefde. De meidoornbloesem is een voorbode van de overgang naar de zomer en wordt geassocieerd met liefde en geluk.

Geboortebloem juni

De populaire roos hoort bij de maand juni, net als de kamperfoelie. Iedere kleur roos heeft zijn eigen betekenis, maar allen symboliseren liefde, toewijding en eer. De kamperfoelie symboliseert geluk, genegenheid en positiviteit.

Geboortebloem juli

De ridderspoor en waterlelie zijn de geboortebloemen van juli. Deze staan voor plezier en positiviteit: de vrolijke kleuren maken dit helemaal waar.

Geboortebloem augustus

Bij augustus denken we aan gladiolen of klaprozen. Een gladiool geeft gulheid, eerlijkheid, integriteit en een sterk karakter weer. De klaproos staat voor succes en levensvreugde.

Geboortebloem september

Een aster steelt als stervormige geboortebloem de show en behoort bij de maand september. Het symboliseert vriendschap, liefde en genegenheid en is in vele mooie kleuren verkrijgbaar.

Geboortebloem oktober

Oktober luidt de herfst in, en wat past daar beter bij dan de goudsbloem? De krachtige kleuren geven weer dat deze geboortebloem staat voor koppigheid en standvastigheid, maar ook voor creativiteit en warmte.

Geboortebloem november

Bij november hoort de chrysant. Deze leukerd is sterk en in vele kleuren verkrijgbaar. Het symboliseert vriendschap, blijheid en eerlijkheid.

Geboortebloem december

Bij december horen de geboortebloemen narcissen en hulst. Alhoewel hulst niet echt een bloem is staat het symbool voor de tijd van het jaar. En dat betekent vrede, geluk en gelukzaligheid. Een perfecte geboortebloem om het jaar mee af te sluiten.

Geboorteboeketten

Iemand verrassen met een persoonlijk geboorte boeket? We stellen graag een boeket voor u samen met schitterende bloemen, passende bij de maand van het jaar. Een kwalitatief sterk boeket voor een zeer betaalbare prijs. Natuurlijk makkelijk online te bestellen en te bezorgen op ieder adres. En wanneer u ’s ochtends voor 11.00 uur besteld wordt het geboorteboeket nog dezelfde dag geleverd of kies zelf uw dag uit, zoals bloemen morgen laten bezorgen.