VOOR 11:00 BESTELD, VANAVOND BEZORGD!

ALTIJD EEN GRATIS KAARTJE BIJ HET BOEKET

Gratis bezorging,
vanaf €50,-

Vóór 11:00 uur besteld,
vanavond bezorgd!

Gratis kaartje
meesturen

GRATIS KAARTJE MEESTUREN

VOOR 11:00 BESTELD, VANAVOND BEZORGD!

GRATIS BEZORGING, VANAF 50 EURO

Planten kunnen een fijne sfeer creëren in huis. Minder mooi wordt het als de planten er droog en verdord bijstaan omdat je toevallig geen groene vingers hebt. Daarom drie tips voor alle plant eigenaars zonder groene vingers.

Kies voor planten die weinig verzorging nodig hebben

Om planten goed te kunnen verzorgen, zijn verschillende factoren van belang. Het begint met weten wat planten nodig hebben en er vervolgens voor zorgen dat ze dat krijgen. Planten hebben twee dingen nodig: zonlicht en water. Hoeveel ze daarvan nodig hebben, verschilt per plant.

Houd bij de aanschaf dus rekening met de plek waar je plant komt te staan. Ga op zoek naar planten die het goed doen op de plek die jij voor ze op het oog hebt. Je kunt online informatie opzoeken of de plantinformatie in de winkel bekijken. Of vraag advies aan een expert.

Voor iemand zonder groene vingers is het fijn als planten weinig verzorging nodig hebben. Er zijn verschillende plantensoorten die met een minimale hoeveelheid water toe kunnen. Ze verbruiken weinig water, en er hoeft pas weer water gegeven te worden als de pot helemaal droog is. Ben jij iemand die regelmatig vergeet de planten water te geven of ben je regelmatig een paar dagen van huis? Dan zijn planten die weinig water nodig hebben een goede oplossing.

Gebruik een automatisch bewateringssysteem

Wil je best je planten water geven, maar vind je het moeilijk om bij te houden welke plant wanneer water nodig heeft? Maak dan gebruik van een automatisch bewateringssysteem. De meeste automatische bewateringssystemen voor kamerplanten bestaan uit druppelaars.

Je vult de druppelaar met water en stopt hem in de potgrond. Het systeem voelt hoe vochtig de grond is en geeft water af wanneer dit nodig is. Zo krijgt je plant altijd de hoeveelheid water die hij nodig heeft. Het enige wat jij nog hoeft te doen is de druppelaar weer op tijd weer bijvullen.

Ga over op kunstplanten

Heb je een (te) donkere kamer, vind je druppelaars teveel gedoe of wil je gewoon geen omkijken naar je planten hebben? Ga dan over op kunstplanten. Kunstplanten zijn al lang niet meer de overduidelijke plastic bloemen die je vroeger wel eens zag. Goede kunstplanten zijn niet van echt te onderscheiden. Daarom zijn ze ideaal voor mensen zonder groene vingers.

Je hoeft niet te zoeken naar de juiste standplaats en je hoeft nooit meer water te geven. Bovendien bespaar je geld omdat je niet steeds weer je dode kamerplanten hoeft te vervangen door frisse, groene exemplaren. Kunstbloemen kun je op elke gewenste plek neerzetten, waarna je er geen tijd en energie meer aan hoeft te besteden. Je hoeft er alleen nog maar van te genieten.