VOOR 11:00 BESTELD, VANAVOND BEZORGD!

ALTIJD EEN GRATIS KAARTJE BIJ HET BOEKET

Gratis bezorging,
vanaf €50,-

Vóór 11:00 uur besteld,
vanavond bezorgd!

Gratis kaartje
meesturen

GRATIS KAARTJE MEESTUREN

VOOR 11:00 BESTELD, VANAVOND BEZORGD!

GRATIS BEZORGING, VANAF 50 EURO

Een bos bloemen in huis zorgt altijd voor een fijne ambiance. Nu de zomer in zicht is wordt het weer tijd voor een zomerboeket. Welke bloemen zijn hier nou geschikt voor? We bespreken er vandaag twee! Alvast inspiratie opdoen? Kijk dan meteen op https://pluukz.nl/.

Om te beginnen: het pioenrozen boeket 

De meest populaire bloem voor in een zomerboeket is verreweg de pioenroos, in andere woorden, de pioen. Deze bloem heeft een prachtige uitstraling door de verschillende beschikbare kleuren en de grote van de bloem tijdens het uitkomen. Het is fascinerend om de bloei van deze bloem te observeren. Van een stevige dichte bol transformeert de pioenroos in een oogverblindende open roos. Met een pioenrozen boeket weet jij zeker dat je de zomer in huis haalt, geen twijfel over mogelijk. 

Pioenrozen boeket: Kleuren

Pioenrozen worden in verschillende kleuren gekweekt. De kleuren die je het vaakst zal tegenkomen zijn wit, licht roze, donker roze, rood, en soms zelfs geel. Allemaal lichte, zomerse kleuren dus. Deze kleuren maken het mogelijk om eigenlijk alle kleurencombinaties te gebruiken voor het samenstellen van een boeket. Ben jij fan van een rustig boeket gebaseerd op 1 kleur? Misschien een soepele combinatie van verschillende soorten roze? Of kan het jou niet te gek en durf je verschillende kleuren te combineren? Werkelijk alles is mogelijk met pioenrozen en dat maak het ook leuk om deze in huis te zetten. 

Geen pioenrozen boeket? Kies hollandse tulpen 

Zijn pioenrozen toch niet helemaal jouw ding? Geen paniek, er zijn talloze andere zomerse bloemen die jij kan gebruiken om de zomer in huis te halen. Denk bijvoorbeeld aan de echte hollandse tulpen. Tulpen zijn vaak wat subtieler en minder intens dan pioenrozen, voornamelijk door het kleinere formaat. Echter hebben ze de overeenkomst dat tulpen, net zoals pioenrozen, als een dichte kleine bloem beginnen en binnen korte tijd helemaal open bloeit. Het is simpelweg een kwestie van smaak, beide opties zijn geschikt voor de zomer.

Tulpenboeket: Kleuren

Als je dacht dat pioenrozen in veel kleuren beschikbaar waren dan sta je al helemaal versteld van de tulpen kleuren. Tulpen worden daadwerkelijk in bijna elke kleur gekweekt. Dit zijn de “bekende” kleuren zoals wit, rood, roze, geel, en wat extremere kleuren zoals paars, oranje, blauw, etc. Dit maakt dat je bij het maken van een tulpenboeket extreem veel mogelijkheden hebt om kleuren te combineren, of om het juist simpel te houden. 

Keuzestress, welke moet je kiezen?

Zoals we eerder al zeiden, het blijft natuurlijk een kwestie van smaak welk boeket jouw voorkeur heeft. De kans dat je deze bloemen tegelijkertijd in de winkel gaat tegenkomen is ook niet heel groot. Tulpen hebben een bloeiperiode tussen april en begin mei. Pioenrozen daar in tegen bloeien in mei en juni. Mocht je toch voor de keuze komen te staan is het goed om te weten dat pioenrozen over het algemeen iets langer mee zullen gaan. Tulpen hebben veel verzorging nodig en kunnen slecht tegen de warmte. Weet jij al welk boeket je gaat halen?