VOOR 11:00 BESTELD, VANAVOND BEZORGD!

ALTIJD EEN GRATIS KAARTJE BIJ HET BOEKET

Gratis bezorging,
vanaf €50,-

Vóór 11:00 uur besteld,
vanavond bezorgd!

Gratis kaartje
meesturen

GRATIS KAARTJE MEESTUREN

VOOR 11:00 BESTELD, VANAVOND BEZORGD!

GRATIS BEZORGING, VANAF 50 EURO

Een plant is een leuk cadeau om iemand te geven. Met een nieuwe plant maak je bijna iedereen wel blij. Als je iemand een plant cadeau geeft zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij aan of de de plant past bij het interieur en ook hoe makkelijk of moeilijk de plant te verzorgen is. Wil je meer weten over waar je aan moet denken als je kamerplanten cadeau geeft? Lees dan verder in dit blog naar onze tips.

Het budget

Je hebt planten te koop in allerlei soorten en maten. Hoe moeilijker de plant soort te kweken is en hoe groter de plant al is gegroeid, hoe duurder de plant is. Heb je een groter budget en wil je iemand een speciale plant cadeau doen? Dan kan je gaan voor een mooie grote plant zoals de green passion plant of de palm plant. Voor een echt speciaal cadeau kan je ook planten kopen die de maat hebben van een kleine boom. Als je een klein budget hebt kan je gaan voor een leuk klein plantje zoals een Aloë Vera plant. Je kan voor de verschillende opties eens kijken op plantenshop24.

De stijl

Je kan planten kopen in verschillende soorten stijlen. Sommige planten passen perfect in een modern interieur, andere planten zijn meer geschikt voor een traditioneler interieur. Bij het uitzoeken van een plant om cadeau te geven is het goed om na te gaan wat voor soort stijl het interieur heeft van degene aan wie je de plant cadeau wil geven. Voor een donkerder interieur kan je gaan voor een plant met een donkerder blad zoals de Polly plant en voor een lichter interieur kan je gaan voor een lichtgroene plant zoals de monstera plant. Zo weet je zeker dat de plant mooi zal staan in het interieur.

De verzorging

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden als je iemand een plant cadeau doet is de verzorging van de plant. Als degene aan wie je de plant cadeau doet veel ervaring heeft met het verzorgen van planten en dit met veel plezier doet, dan kan je diegene in principe iedere plant cadeau geven. Je kan dan kiezen voor een meer speciale soort plant. Als de persoon die je de plant heeft weinig ervaring heeft met het verzorgen van planten is het een beter idee om te gaan voor een makkelijk te verzorgen plant. Je kan dan kiezen voor een vetplant of een cactus, omdat deze soort planten weinig verzorging nodig hebben. Vergeet niet om bij het geven van de plant de verzorgingsinstructies mee te geven.